

A single botella has a capacity of 16 onzas, while a gallon has one hundred and twenty-four galons. An onza is a fluid volume, which means a single gallon of water will hold about three botellas. Regardless of the measurement unit, the number of onzas in a gallon can vary. To determine the amount of a fluid, you need to divide it by the corresponding tazas to obtain the proper amount. It has 3.8 liters, which is the standard in the United States, Canada, and some Carribean countries. The term galon is used to describe a fluid and has three different definitions, including the imperial galon, which has 160 onzas. Therefore, one pint is equal to approximately two pints, and one gallon contains sixteen and a half gallons of liquid. A USgal of water has four cubic feet, or about 4.2 ft3. The imperial gallon is equal to 10 libras (4,53 L), and the USgal is equal to 2,713,785 liters (37,716 oz). The gallon is a unit of volume, and there are four different units of measurement. My wife’s from Peru, so she has her own recipe, but this one is really close.When you measure liquids, you may encounter onzas and galons, but you need to know which ones are the equivalent. Get two sets of these going so you can alternate between the freezer.

When done with circles take remaining dough, roll in ball again, put top sheet back on and flatten again. Remove from the freezer, remove top wax paper, start cutting circles. (note: cold cookie sheets makes this closer to 8-10 min) 2″+) put on cookie sheet place in freezer for 15 min. Roll out the ball until it is about 1/8″ thick for 1″ cookies (slightly thicker for larger cookies. Put about a double fist sized ball in the center of one sheet, cover with the other. Here’s what we do: (and we’re about to make about 1000 cookies)Ģ sheets wax paper about 16″ long each(shorter than baking sheet) Be Careful if the cookies are breaking your dulce de leche is too stiff!Ĥ) if you’re having trouble with the dough sticking to the counter, use the wax paper method. Don’t just buy caramel.Ģ) Mix the dulce de leche with a bit of milk to make it smoother and softer.ģ) Use a piping bag (or a ziplock bag with a small corner cut off) to pipe the dulce de leche onto the center of a cookie then put the top on and gently push together to spread it. ¿Qué te parecen estos alfajorcitos? ❾n tu familia tienen una receta favorita de alfajores?ġ) Buy your dulce de leche in the Ethnic/Mexican/Hispanic section of the store. El problema es comer solo uno y no la bandeja completa. También pueden servirse como postres en miniatura para calmar los antojos que nos dan de vez en cuando. Son un acompañamiento perfecto para el café o el té, buenísimos para llenar bandejas para reuniones y fiestas infantiles, y una opción excelente para las loncheras. Con esta receta salen unos 35 alfajores pequeños –y deliciosos. No hay otra palabra para describirlas con certeza. La textura de las galletas es muy suave y el sabor es perfecto.

Aquí no se vale apurar el ritmo ni tratar de terminar rápido para que el resultado final sea impecable. Tienes que ser paciente y rellenarlos con cuidado para que no se rompan. Hace unos días esto cambió al encontrar yo la receta y ponerla en práctica aunque no especificaba cantidades, pero fue un proyecto que me gustó mucho emprender.Įste tipo de alfajores es muy frágil así que es importante manipularlos con delicadeza.

Muchas veces escuché hablar de los famosos “alfajores de maicena” de mi nonna, pero para mí eran casi una leyenda, pues nadie en la familia los preparaba por más de quince años. Aparentemente ella hacía estos alfajorcitos con frecuencia. Y por menos común no quiero decir que no sea conocido, solo que la otra preparación es la clásica.Įsta receta ha estado en mi familia por muchos años, siendo parte de la herencia culinaria de mi abuela paterna. La receta que te traigo hoy combina el menos común tipo de maicena con el tradicional relleno de manjarblanco o dulce de leche. En Perú tenemos dos tipos básicos de masa para alfajores: de maicena y de harina de trigo, así como dos clases de relleno: manjarblanco y miel, que es en realidad un almíbar. Cada país tiene su forma de prepararlos, pero el concepto es el mismo: dos galletas unidas con algún tipo de manjarblanco. Los alfajores son unas galletitas dulces que han estado vigentes desde la época colonial en casi toda América Latina.
